Aabenraa fotoklub blev stiftet i 1958

Aabenraa Amatør Fotoklub så dagens lys for mere end 60 år siden takket

være initiativ fra et hold elever, der en vintersæson havde været på kursus i fotolære.

De indkaldte til stiftende generalforsamling, som blev afholdt på Restaurant Knapp den 13. april 1958.

På generalforsamlingen blev det vedtaget, at amatør skulle indgå i navnet,

da der ikke måtte være professionelle i bestyrelsen, og navnet blev derfor

Aabenraa Amatør Fotoklub

Senere har klubben ændret navnet til Aabenraa Fotoklub, men uanset klubnavn, har klubbens formål altid været, at fremme amatørfotografiet som kunstart.

Vi afholder vores møder om tirsdagen i lige uger, fra kl. 19.00 til ca. 21.30.

Du behøver ikke at have nogen erfaring inden for foto. Du skal heller ikke have det store udstyr. Vi har medlemmer som bruger deres mobiltelefon til at fotografere med.

På mødeaftenerne forsøger vi at dygtiggøre os, ved at udveksle erfaringer, ved billedbehandling på PC, billedopbygning ved komposition, fototure, hyggeligt samvær m.m.

Hvad laver vi i Aabenraa Fotoklub?

Aabenraa Fotoklub afholder hvert år en fotoudstilling i Sønderjyllandshallens Foyer. Her kan medlemmerne præsentere deres fotografier.

Aabenraa Fotoklub har i over 50 år haft et samarbejde over grænsen. Dette Dansk- Tyske samarbejde afholdes mellem Fotoklubberne Fotokreis Pinneberg og Kieler Fotowerk på tysk side, og Alssund Fotoklub og Aabenraa Fotoklub på dansk side.

Det årlige træf afholdes en weekend i september / oktober måned, fra fredag til søndag, hvor man kan udveksle erfaringer med medlemmerne fra de andre klubber.

Hver klub afleverer 20 fotos, hvor 10 billeder er med et bundet emne og 10 billeder med temaet frit emne. Billederne bliver bedømt af en uvildig dommerkomite og den arrangerende klub laver en udstilling med de indsendte billeder.

Aabenraa fotoklub er medlem af Selskabet for Dansk Fotografi (SDF)